Vaikka talvi oli lunta pullollaan ja kylmääkin riitti, tuli kevät juoksujalkaa ja sulatti valkoisen lumipeiton aivan silminnähtävän sukkelaan. Piha on paikoitellen multamöllöä ja koira välillä vähemmän valkoinen, mutta kaikesta kurasta huolimatta kevät on ihanaa aikaa - linnut visertävät, aurinko lämmittää niin ilmaa kuin mieltäkin ja luonnossa uusi kasvukausi alkaa heleän vihreänä. Milloinkohan ensimmäiset leskenlehdet kurkkivat tien reunuksilta?

 

Takana on tiukka tokotreeniputki kun viikoittaisten treenien lisäksi osallistuimme Tiina Bångin  tokon jatkokurssille, jossa alokasluokan liikkeiden lisäksi harjoittelimme ruutuunmenoa sekä tunnarikapuloiden etsimistä "tötteröiden alta", jossa Demi osoittautuikin melkoisen taitavaksi. Tässä kevään aikana olisi kai uskaltauduttava möllitokokisoihin, mutta ennen sitä olisi vielä liikkeissä hiomista. Alku kesästä mahdollisesti pääsemme tutustumaan tarkemmin agilityn ihmeelliseen maailmaan ja täytyykin tässä joku päivä viritellä omat esteet tuohon pihalle ja testata vieläkö neiti mahtuu renkaan läpi hyppäämään.

Kävimme toissa sunnuntaina pyörähtämässä match show-kehässä muistelemassa kehäkäytöksen kukkasia tulevia näyttelyitä varten ja tulipa siinä samalla loistavaa häiriö- ja luoksepäästävyystreeniä. Demi on nimittäin alkanut hieman pakittamaan luoksepäästävyystreenissä ja saattaa myös alkaa haukkumaan ventovieraille jos Demille alkavat juttelemaan, tässäkin asiassa siis lisää harjoitusta ja positiivisia ihmiskokemuksia namien voimalla.

 Tässä Demin hieno mätsäriesiintyminen, ei sij.

Nyt taitaa olla vuosi vierähtänyt siitä kun pikkuinen valkoinen pehmopallo matkusti kotiimme ilahduttamaan meitä, ja vaikka ystävystyminen westiemme kanssa kaikesta yrityksestä huolimatta oli nihkeää, on koirien yhteiselo nykyisellään hyvin leppoisaa ja saattavat jopa yhdessä leikkiä. Niin siis valkoinen kaunotar lopultakin sulatti pienen terrieriherran sydämen.<3

Viime viikolla käväistiin lääkärin luona rokotuksessa ja samalla yritettiin selvittää syytä Demin alettua nuolemaan ulkosynnyttimiä todella tiuhaan, minä ensin luulin juoksujen alkavan, mutta  paperitesteissä ei ollut mitään juoksuihin viittaavaa. Lääkäri arveli nuolemisen liittyvän esikiiman oireisiin ja kotihoitona suihkuttelimme koiran takapäätä ja kyllä se nuoleminen loppui.

lääkärin puntari näytti Demin painoksi 31kg, säkäkorkeus täytyykin vielä mitata...