Toissapäivänä kävi pikku-Siiri (oiskohan kennelnimi  Lumisuden tähtisumu) leikkimässä Demin kanssa ja oikein mukavasti vierähti aika riehuessa. Kyllä nämä valkoiset ovat aivan rotukavereidensa lumoissa, eivät ehdi edes toisiansa haistamaan ja tervehtimään kun heti on päästävä leikkimään, tämä koskee ihan kaikkia valkkarituttuja ketä täälläpäin ollaan tavattu.

Ja eilen riehuttiin Incan kanssa, nämä kaksi ne vasta epeleitä ovat. Niin kauan temutaan, kunnes kummaltakin on veto ihan pois. Ja pienen huilin jälkeen jaksaa taas pikkasen leikkiä

Yhdet näyttelytkin on taas takana ja kokemusta rikkaampia ollaan. Pentunäyttely oli Lahdessa ja seuraavaksi siirrytäänkin junioriluokkaan. Lahdesta ei kummempia kotiinviemisiä tullut, mutta Jeti kaveri oli jälleen rop-pentu. Tämä näyttely oli Demin ensimmäinen sisänäyttely ja en tiedä siitäkö johtui vai mistä kun tuntui, että Demiä alkoi kyllästyttää koko touhu ja innostui välillä haukkumaan, paikallaan seisominenkin oli niin pitkästyttävää.

Toko-touhut ovat ikään nähden ihan mukavalla mallilla, valtavasti on neiti oppinut ja keskittymiskyky parantunut. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen alkavat suht kivasti sujua vaikka todella haastavia liikkeitä ovatkin. Seuraamisharjoitukset ovat vielä lyhykäisiä, jotta kontakti pysyisi hyvänä. Vasemmalle kääntyminen tuottaa vielä tuskaa, mutta eiköhän me sekin vielä opita kunhan koira oppii hahmottamaan itsensä ja kääntämään peppua Luoksetuloharjoitukset koirakujan läpi ovat alkaneet myös onnistua niin, että Demi malttaa odottaa paikallaan ennen sivulletulo-käskyä. Meillä oli vähän huonoa tuuria tässä pari viikkoa sitten kun treeneissä harjoittelimme juuri tuota luoksetuloa koirakujan läpi niin vuorossa oleva leonberginkoira päättikin hyökkiä Demin kimppuun siitä  johtuen Demillä ja kyseisellä leolla on nyt aika viileät välit ja Demi reppana pelkää ja välttelee sitä. Maahanmeno on nyt alkanut onnistua ilman käsiapujakin kun jostain syystä koira ei pitkään aikaan toiminut käskyn saatuaan vaikka mielestäni hyvin tietää mitä pitäisi tehdä. Noutokapulan hakua hypyn yli harjoiteltiin viime viikolla ja täytyykin kokeilla sitä kotona ihan tuollaisella agihypyllä kun meillä ei ole sitä oikeanlaista toko-estettä.

Tänään on Demin herkkupäivä